Ваш подвиг пам’ятатимуть завжди

2016-05-09

/Files/images/2015-2016_nr/IMG_3206.JPG

9 травня - День Перемоги. Саме у цей день рівно 71 рік тому, наші діди перемогли фашистських загарбників, які забрали понад мільйон людських життів. Цей день в пам'яті і серці залишиться до тих пір, допоки житиме людство. Це свято не могли пропустити й учні нашої школи. У нашому освітньому закладі була проведена лінійка про вшанування пам'яті наших ГЕРОЇВ. Під час неї пролунало багато пісень і документальних фотохронік із тих часів, діти в поезії виражали свою глибоку повагу та гордість за своїх дідів та прадідів. На хвилині мовчання, навіть найменші школярі, які теж були задіяні, піднялися і з сумом на оченятах вшановували пам'ять. Дуже радісно бачити цих маленьких, але щирих патріотів. Завершили святкову лінійку патріотичною піснею «Ми – за мир» та піднесенням в небо паперових журавликів як надію на мирне майбутнє для нашої країни.

/Files/images/2015-2016_nr/IMG_3165.JPG

Також, серед учнів початкових класів, було проведено майстер-клас по виготовленні символу пам’яті та примирення – маку пам’яті. Учні старших класів теж були активно залучені до таких дій.

Було влаштовано перегляд документальних світлин, після яких, учні були глибоко занурені в думки про те, яке горе пережили наші діди й прадіди декілька десятків років тому. Також усі учні малювали стінгазети, де намагалися виразити увесь біль, який вони зараз мають змогу відчути, через складну ситуацію на Сході країни.

А ще, учні нашої ж школи, самостійно виявили патріотичне бажання піднести до пам'ятників ветеранам, які знаходяться у наших селах, вінки, чим намагалися виразити свою подяку нашим сміливцям. Також наші ж вихованці, дякували героям АТО, які були присутні на урочистостях. Вони також ризикують своїм життям заради нашого спокою.

Ось такими, хоч і невеличкими, але все ж, місіями, ми намагалися віддячити всім, хто не шкодує свого життя заради нашої волі.

Давайте закликати всіх до миру! Адже боляче чути слова маленької дитини, яка зі слізьми в голосі просить тата повернутися живим… Бережімо те, що вберегли для нас наші предки!

/Files/images/2015-2016_nr/IMG_3173.JPG

Голова учнівського самоврядування

Іршиківського НВК

Свиридецька Олена

Кiлькiсть переглядiв: 274

Коментарi