Тиждень толерантності

2019-11-18

/Files/images/gazeta_js/Конк стін-2.jpg

У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності (16 листопада) та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних настанов усіх учасників навчально-виховного процесу з 11 по 16 листопада 2019 року в Іршиківському НВК було проведено ТИЖДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ під девізом "Толерантність - дорога до миру та співпраці".

План проведення тематичного тижня був насичений та різноманітний.

Так, в понеділок 11 листопада, який офіційно вважається Днем толерантності. На загальношкільній лінійці учнів школи було проінформовано план основних акції та кольорів на цілий тиждень. Також було оголошено про конкур стінгазет «Автопортрет класу». У 1-4 класах була проведена година психолога «Терпимість-мудрість душі». Символом понеділка був зелений колір.

Вівторок 12 листопада "День посмішки і гарного настрою" розпочався з дому кожного учня і вчителя, адже необхідно було підібрати в одязі чи аксесуарах жовтий колір. На перервах учні 1-4 класів активно приймали участь в акції "Знайди посмішку", де необхідно було зібрати якомога більше смайлів, які були заховані на території першого поверху. Також всі бажаючі мали змогу прийняти участь у фотоконкурсі "Подаруй світу посмішку" та посміхнутися якомога ширше та щиріше. Для учнів 5-7 класу психолог підготував тренінг на тему «Складові гарного настрою»

/Files/images/gazeta_js/Конк стінг-толер.jpg/Files/images/gazeta_js/Толер-1.jpg

Середа 13 листопада "День відкритості та тактовності" - колір дня білий, який в психології означає благородство, чистоту, чесність, відкритість. Родзинкою та несподіванкою цього дня була Хвилинка позитиву "Комплімент кожному" - протягом дня учні залишали один одному побажання-компліменти або цукерки (це створювало позитивний настрій, ситуацію успіху та підвищувало самооцінку). Також 13 листопада це Всесвітній День Добра, тому для 1-11 класах була проведена виховна година «Добро в тобі».

Четвер 14 листопада пройшов під назвою День взаєморозуміння та порозуміння, колір дня був синій, що в психології означає оптимізм і спокій, пригнічує агресивність і руйнівні емоції. Щоперерви проходила акція "Обійму безкоштовно" в ході якої необхідно обійняти найближчу до себе людину коли задзвонить незвичайний дзвоник. Також учні створювали «Паркан ввічливих слів». Для старших класів провели виховну годину-тренінг з серйозною назвою «Толерантність та нетерпимість»

П'ятниця 20 листопада - День ввічливості, колір дня - червоний, який в психології має дію як допінг, збуджує психіку людини, пробуджує в неї бажання діяти і просто піднімає настрій. З самого ранку на дверях кожного класу була вивішена стінгазета. Кожен клас постарався на славу. Протягом дня учні 11 класу проводили тест на толерантність(5-11кл) ,за результатами якого був визначений «Найтолерантніший клас школи» На підсумковій лінійці нагородили переможців грамотами та подяками!

Кiлькiсть переглядiв: 351

Коментарi