• Ви знаходитесь тут:

  • головна
  • Новини
  • Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності та безпеки дорожнього руху

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності та безпеки дорожнього руху

2019-11-15

/Files/images/gazeta_js/БЖД.jpg

Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці школярів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, а екологічна ситуація з кожним роком погіршується. Необхідно озброїти дітей знаннями, уміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я.

Отже, виховання здорового покоління, із сформованою культурою безпечної поведінки, із засвоєним алгоритмом дій в умовах конкретної надзвичайної ситуації – одне з пріоритетних завдань, яке поставлене сьогодні перед освітою.

Саме тому з метою надання дітям елементарних знань з питань особистої безпеки, вивчення правил поведінки під час надзвичайних ситуацій, особливо тих, вірогідність виникнення яких достатньо висока на тій чи іншій території, та в які можуть потрапити саме діти, є потреба у проведення в школі заходів. Одним з таких профілактичних заходів є «Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності».

У нашій школі Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності був проведений з 11 по 15 листопада 2019 року. У його рамках пройшли найрізноманітніші заходи, основною метою яких було формування в учнів свідомого ставлення до свого життя та здоров’я; популяризація основних правил безпечної життєдіяльності серед молоді; розвиток в учнів життєвих навичок, що мають ключове значення для безпеки повсякденного життя; виховування гуманного ставлення до людини, що потрапила в біду, вироблення у школярів співчуття, бажання допомогти; пропагування професії рятувальника. Також 15 листопада у всіх класах був проведений єдиний національний урок «Безпечна країна».

Кiлькiсть переглядiв: 305

Коментарi