Булінг - небезпечне явище сьогодення

2019-05-15

/Files/images/nove/Бул-1.jpg

/Files/images/nove/Бул-2.jpg/Files/images/nove/Бул-3.jpg

Булінг – це відносно новий термін для пересічного громадянина, зміст якого кожен із нас не просто знає, а в більшості випадків стикався з цим явищем у дитинстві. Під терміном "булінг", пояснюють в Біляївському районному центру соціальних служб для сім'ї, молоді та дітей, – це агресивна поведінка щодо окремої особи або групи, з метою приниження, домінування, фізичного чи психологічного самоствердження.

Булінг може проявлятись у вигляді психологічного тиску (образи, приниження, погрози, ігнорування тощо) та фізичних знущань (удари, поштовхи, принизливий фізичний контакт, побиття та інше). Не рідко фізичний і психологічний тиск об’єднуються.

Окремою формою цькувань серед підлітків називають "кібербулінг".

Булер може вдаватись до анонімних погроз, дзвінків з мовчанням, переслідування, тролінг чи просто знімати на відео знущання інших, щоб потім поширити це в мережі.Вона набула поширення з появою мобільних телефонів та інтернету. У цьому випадку "зброєю" булера стають соціальні мережі, форуми, чати чи мобільні телефони тощо.

Кібербулінг став можливим з розвитком новітніх технологій

Глибше зрозуміти, вміти визначати види булінгу та протистояти його проявам - основні питання профілактичної бесіди, яку провели працівники Старокостянтинівського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги 15 травня. Крім того. учні мали можливість переглянути змістовні відеоматеріали з даної тематики та отримали буклети з корисною інформацією.

Кiлькiсть переглядiв: 302

Коментарi