День Подяки в Іршиківському НВК

2018-05-21

/Files/images/nove/ДП-1.jpg

/Files/images/nove/ДП-2.jpg

Наша сила – у наших людях:

учнях, батьках, вчителях,

І серце гаряче в грудях

до слави нам вказує шлях.

Народна мудрість каже: «Ніщо так легко не дається і так дорого не ціниться як вдячність». Вдячність — це шляхетність людської душі, що облагороджує кожного, робить його ближчим до Бога. Тому, саме у світлий день Вознесіння Ісуса, 17 травня, шкільна родина Іршиківського НВК відзначала День подяки. І, звичайно ж, найперші слова вдячності – Творцеві за те, що Він створив для нас цей прекрасний світ, об’єднав нас усіх в одну Божу родину й дає нам чудову нагоду сьогодні вірити, надіятись, любити й радіти та синові Божому, що, взявши людські гріхи на себе і перемігши смерть, подарував людям можливість воскреснути і вознестися до Бога-Отця.

Кожна людина, йдучи дорогою дитинства, юності, стає біля штурвала свого життя. Питання в тому, чи зуміє вона утримати його, впевнено направити свій корабель до заповітних берегів. Багато в чому це залежить від того, наскільки багатий її внутрішній світ, розвинена сила волі Чи правда, що є люди, які ні до чого не здібні, а є такі, що здібні до всього, вміють усе і в них будь-яка справа виходить?

Ні, бо будь-яка людина на щось здатна. Можливо, це невелика кількість справ, у яких можна проявитися , але вони обов’язково є. Важливо, щоб поряд були люди, які допоможуть розібратися у своїх уподобаннях, практичних вміннях та нахилах. Можна з впевненістю сказати, що у нашому закладі працюють саме такі педагоги, які не тільки самі багато чого можуть , а й вміють запалити отой вогник у кожній дитині.

У підсумку ми маємо непогані результати: 28 перших місць, 60 – других, 23 – третіх та третє місце в районному етапі шкільних олімпіад з базових дисциплін.

Тож у номінації «Талант і майстерність» ми вітали весь педагогічний колектив за підготовку учнів до предметних олімпіад та конкурсів, очних та заочних, спортивних змагань та змагань з військово-прикладних видів, до участі у різних пісенних фестивалях. Найщиріші слова вдячності нашому директорові - Мельничук Світлані Василівні, яка не тільки опікується усіма шкільними справами., а є нашим натхненником у будь-яких починаннях.

Однією з головних стала номінація «Інтелектуальний Олімп». Слова подяки найактивнішим учням, які захищали честь школи в ІІ етапі Всеукраїнських олімпіад , були учасниками різних конкурсів, фестивалів та здобули призові місця

Ми гордимося нашими спортивними здобутками. У номінації «Спортсмени року» вітання тим юнакам і дівчатам, які брали участь і перемагали на змаганнях з шахів і тенісу, волейболу й «стрітболу», легкої атлетики, виборювали першість у певних етапахфізкультурно-патріотичного фестивалю "Козацький гарт» та військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Давно помічено: коли розширюється коло духовних інтересів людини, зростає її творчий потенціал. І це прекрасно не лише тому, що з лав школи виходять чудові поети, художники, музиканти. Головне те, що кожен з нас, збагачуючись сам, збагачує тим самим інших.

Тож у номінації «Знай наших»мивітали учасників та переможців конкурсів «Колосок»,«Геліантус», «Бобер», «Кенгуру», «Левеня», «Лелека», інших фестивалів та змагань. За свої успіхи грамоти отримували як індивідуально, так і колективами.

Здорове суспільство, сильна держава потребує людей, які вміють працювати і сумлінно виконувати роботу. Жоден учень нашої школи не залишається байдужим до бурхливого шкільного життя. Виконати добросовісно доручення класного керівника, допомогти товаришеві, допомогти провести класні та загальношкільні заходи , посадити чи зібрати урожай – це неповний перелік справ, у яких задіяні наші школярі. Ми вітали їх у номінації «Умілі руки».

Не економте доброти.

Нехай у нас завжди болить

Людська душа, як вир, глибока,

Стражденна, добра, не жорстока,

Сама весна, сама блакить.

Я вірю в силу доброти,

Що має долю роботящу,

Що хоче, щоб і я, і ти,

І все на світі стало кращим.

Під ці проникливі слова ведучиху номінації «Милосердні серця» ми вітали усіх, хто проявляв активну громадянську позицію, надавав систематичну благодійну, волонтерську допомогу всім, хто її потребував.

У номінації «Юні обдаровання» вітання отримали школярі, які майстерно виконували пісні, декламували поетичні та прозові твори, перевтілювались у різних персонажів, беручи участь у різних загальношкільних заходах, творчих звітах та інших мистецьких конкурсах.

“Від доброго дерева добрий і пагінець одійде, од добрих батька й матері піде й добра дитина”, - мудро підмітив народ.

І тому ми переконані, що своїми успіхами найчастіше дитина завдячує батькам. Зі словами подяки до них звернулася Світлана Василівна.

«Дорогі батьки. Перемоги Ваших дітей - це наша спільна радість. Це ви підтримували своїх дітей у бажанні взяти участь у тому чи іншому конкурсі, навіть якщо він платний. Це ви збирали доньку чи сина у вихідні зимові дні на олімпіади та інші конкурси. фестивалі. Пекли калиту та варили вареники на свято Андрія, плели бісером та вишивали, не шкодували коштів для благодійних акцій та потреб школи. Повірте, що все зроблене добро завжди повертаються до людини сторицею. Тож бажаємо Вам усіляких гараздів, оптимізму, здоров'я, процвітання, любові від дітей і більше людського тепла.»

Овації. Овації. Овації…Нашим най - ..най - …най – не тільки слова вдячності, а й пісенні подарунки від гурту «Зоря», чоловічого колективу «Найкращі», дуету Якобчук Т. та Хомич І., «золотого голосу» Левчук І. Багато прозвучало зворушливих музичних творів, а ми ще раз пересвідчилися: майбутнє нашої держави за такою молоддю – цілеспрямованою, активною, творчою та небайдужою. Свято вдалося: у душі – легкість, у пам’яті – приємні спогади.

Наша школа – найкраща у світі,

це доводимо ми повсякчас.

Небайдужі, розумні, світлі,

Всі найкращі люди – у нас!

Тож побажаймо усім миру, розуміння, мудрих учителів і достойних учнів, вдячності Богу за кожний немарно прожитий день.

Кiлькiсть переглядiв: 450

Коментарi