Андріївські вечорниці

2017-12-15

/Files/images/nove/А-3.jpg

З давніх - давен свято Андрія для молоді було чи не найулюбленішим святом. Адже саме тоді в одній хаті збиралася молодь, щоб поспівати, повеселитись і, звичайно ж, поворожити на майбутню долю. А де дівчата-хлопці – там веселощі та розваги.

/Files/images/nove/А-2.jpg/Files/images/nove/А-1.jpg

Підтримуючи українські традиції, учні Іршиківського НВК 13 грудня зібралися на Андріївські вечорниці. Сумно та нецікаво не було нікому – ні учасникам, ні глядачам. Дівчата й хлопці намагалися відтворити давній колорит дійства: співали та ворожили, виявляли свою спритність та вміння в конкурсах, показали давній звичай внесення калити – незмінного атрибуту Андріївських вечорниць. «Їду, їду калиту кусати!», «А я буду по писку писати!» - обрядом кусання калити насолодилися і великі, і маленькі учасники свята.

На завершення юні господині частували всіх запашною калитою, смачними варениками, пиріжками - усім, що приготували разом зі своїми мамами та бабусями, за що їм велика дяка.

Свято вдалося. Тож сподіваємося, що на таких заходах школярі не тільки пізнають щось нове, а навчаться гуртуватися для спільної справи, отримають естетичне задоволення.

Кiлькiсть переглядiв: 347

Коментарi