акція "16 днів проти насильства"

2017-12-11

/Files/images/nove/тп-6.jpg

З 25 листопада по 10 грудня 2017 року в Іршиківському НВК проходила акція “16 днів проти насильства”. Акція проводилась з метою привернення уваги учасників навчально – виховного процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, адже найвищою цінністю будь – якої держави є людина, її життя і здоров’я, честь, і гідність, недоторканність та безпека.

/Files/images/nove/тп-7.jpg/Files/images/nove/тп-8.jpg

Впродовж 16 днівпрактичним психологом, вихователем ДНЗ, медичною сестрою, педпрацівниками НВК були проведені ряд заходів:

- Конкурс малюнків «Ні насильству в сім’ї»

- Години психолога «Як вберегти підлітка від насилля» учні 11 класу, «Права дитини», учні 6 класу, «Мир без насилля», учні 2-3 класів, демонстрація відеофільму «СНІД- загроза для всього людства».

- Вчителями початкових класів день інформації «Чи знаєш ти свої права?»

- Класними керівниками бесіда «Ми проти насильства», учні 5 класу; урок запитань-відповідей «Твоя поведінка під час конфлікту», учні6 класу; Бесіда «Як не стати жертвою насильства», учні 7 класу ;бесіда «Сім’я- простір без насильства», учні 8 класу; Виховна година «Ми проти насильства. Ми за любов і доброту.»,учні 9 класу; відеоурок «Стоп насильству», учні 10-11 класів.

- Вихователем ДНЗ бесіда «Ми в дитячому садочку як одна сім’я»

- Медичною сестрою «Життя у світі, в якому є ВІЛ»

До проведення акції долучилися психолог Старокостянтинівського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чумак Наталія Леонідівна та психолог Старокостянтинівського районного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Кухарська Надія Василівна. Вони провели для учнів7-11 класів заняття з елементами тренінгу та анкетування з питання насильства в сім’ї та суспільстві.

Проведені заходи стали приводом для аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей. Сприяли вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків.

Кiлькiсть переглядiв: 316

Коментарi