Тиждень психології

2017-11-27

/Files/images/nove/тп-4.jpg

З метою підвищення інтересу до психології як науки, стимулювання творчої активності дітей і педагогів з 20 по 24 листопада 2017 року в Іршиківському НВК пройшов тиждень психології.

У програмі тижня психології відбулося дуже багато різноманітних акцій, ігор, конкурсів, занять з учнями, вчителями. Учасники щодня знайомилися з цікавою інформацією психологічного змісту, що відповідала зазначеній темі дня./Files/images/nove/тп-1.jpg/Files/images/nove/тп-2.jpg/Files/images/nove/тп-3.jpg/Files/images/nove/тп-5.jpg

Мета проведення тижня – розширення знань учнів про науку психологію, активізація пізнавальної активності учнів, пропаганда навичок конструктивного спілкування; розвиток творчості учнів, вміння висловлювати власну думку, розкриття творчого потенціалу вихованців; допомогти дітям краще пізнати один одного.

Перший день тижня – понеділок розпочався з інформаційного повідомлення на загальношкільній лінійці про психологію як науку та її роль в навчально-виховному процесі. Також протягом дня проходила Акція Віні –Пух і всі, всі, всі. Кожен, хто заходив в школу вибирав одного з відомих персонажів: Вінні – Пуха, П̛ятачка,Кролика, Сову, Ослика Іа, Тигру. А потім прочитавши умовні характеристики героїв, учні,вчителі, працівники НВК побачили, які особистісні якості притаманні саме їм.

У вівторок учні 9-11 класів змагалися за перемогу в грі «Слідопит», яка мала на меті активізувати дітей до розумової діяльності, рухової активності, зняття психоемоційного напруження, створення кращих стосунків, розвитку кмітливості. Змагання класів були захоплюючі, вимагали розумових і фізичних сил. Також протягом дня проходила Акція «День гарного настрою»

У середу проведено заняття з вихованцями ДНЗ «Загадковий світ емоцій» та заняття з елементами тренінгу «Я крокую до майстерності» з педпрацівниками. Також протягом дня було проведено психологічну гру «Скринька мудрих порад», коли кожному пропонували вибрати з чарівної скриньки пророцтво великих вчених, яке в подальшому, обов'язково знадобиться та буде повчальним для учня та працівників НВК.

У четвер учні початкових класів мандрували до чарівної країни Психологія.

У п’ятницю пройшла Акція «Веселка мого настрою», яка допомогла дізнатись, з яким настроєм розпочинається робочий та навчальний день і ,що дуже приємно, більшість її учасників обрали кольори, які символізують активність, позитив та натхнення.

Протягом тижня всі учасники навчально-виховного процесу могли залишити свої побажання на «Дереві побажань»,учні 1-11 класів взяли участь у конкурсі «Автопортрет класу», де учні в колажах відтворили життя своїх класних колективів.

Закриття тижня психології відбулося підбиттям підсумків та флешмобом «Відкрий своє серце для добра».

Тиждень психології став справжнім святом для душі. Він пройшов в режимі діалогу - цілющого стилю спілкування, де всі учасники отримали корисну інформацію та позитивний настрій. Проведення тижня психології сприяло згуртуванню дитячих колективів, створенню позитивного настрою як у дітей, так і у дорослих, формуванню почуття гумору, подоланню негативних емоцій.

План проведення тижня психології

ПОНЕДІЛОК.Відкриття тиждня психології. Акція Віні –Пух і всі, всі, всі.

Протягом тижня «Автопортрет класу». «Дерево побажань», учні НВК, педпрацівники.

ВІВТОРОК. Гра «Слідопит»,учні 9-11 класів. Акція «День гарного настрою»

СЕРЕДА. Психологічна гра «Скринька мудрих порад», учні НВК, педпрацівники. «Загадковий світ емоцій», вихованці ДНЗ

Заняття з елементами тренінгу «Я крокую до майстерності», вчителі.

ЧЕТВЕР. «Мандрівка до чарівної країни Психологія» учні 1-4 класів

П’ЯТНИЦЯ. Акція «Веселка мого настрою». Підсумкова лінійка. Флешмоб «Відкрий своє серце для добра».

Кiлькiсть переглядiв: 540

Коментарi