• Ви знаходитесь тут:

  • головна
  • Новини
  • Районний семінар вчителів трудового навчання на базі Іршиківського НВК

Районний семінар вчителів трудового навчання на базі Іршиківського НВК

2016-11-25

/Files/images/2016-2017_nr/с-8.JPG

/Files/images/2016-2017_nr/с-1.JPG/Files/images/2016-2017_nr/с-2.JPGвиступ вчителя трудового навчання та фізичної культури Любчака П.С./Files/images/2016-2017_nr/с-3.JPGтворче портфоліо вчителя трудового навчання та ЗВ Кукурудзи О.В. /Files/images/2016-2017_nr/с-4.JPGперегляд фрагменту уроку 10 клас/Files/images/2016-2017_nr/с-6.JPG/Files/images/2016-2017_nr/с-9.JPGмайстер клас від керівника гуртка ЦДТ на базі Іршиківського НВК Якотюк Н.М. та гуртківців - "зірка в техніці плетіння із газентих трубочок"/Files/images/2016-2017_nr/с-7.JPG

Реформування освітньої галузі відбувається у відповідності до світових тенденцій, які встановлюють пріоритет творчого розвитку, критичного мислення, компетентностей особистості над традиційним заучуванням знань і вмінь. Відповідно до цього змінюються традиційні підходи до змісту освіти, і зокрема, в трудовому навчанні.

Ці вимоги добре розуміють вчителі трудового навчання та технологій Іршиківського НВК. Це стало причиною проведення на базі цього навчального закладу семінару – практикуму даної категорії вчителів, який відбувся 25 листопада поточного року.

Директор Іршиківського НВК Мельничук С.В. в своєму виступі значну увагу приділила ролі трудового навчання та виховання учнівської молоді у становленні гармонійно розвинутої особистості. Вчителі трудового навчання цього навчального закладу Любчак П.С. та Кукурудза О.В. поділились досвідом роботи з впровадження інноваційних технологій в навчальний процес, провели майстер – клас з виготовлення виробів з дроту. Присутні мали можливість відвідати фрагмент уроку, ознайомитись з виставкою учнівських робіт та власноруч виготовити вироби – сувеніри з паперових трубочок. Важливо і те, що практично протягом всього робочого часу в роботі семінару разом з вчителями брали участь учні навчального закладу, які продемонстрували свої набуті знання та вміння з технічних видів праці.

Як доповнення до презентації досвіду роботи вчителів Іршиківського НВК стали виступи їх колег Каліновського В.В. (В. Мацевицький НВК) та Фомович С.В. (Ладигівський НВК), які зупинились на впровадженні передових педагогічних технологій та розвитку творчих здібностей учнів в процесі вивчення варіативних модулів у 8 класі.

Семінар – практикум був досить насичений та корисний для присутніх. Підтвердженням цього є слова вдячності дирекції та вчителям трудового навчання і технологій даного навчального закладу, які звучали з уст присутніх під час підведення підсумків роботи. (матеріали із сайту Старокостянтинівського РМК wym-1480368346312)

Кiлькiсть переглядiв: 405

Коментарi